Stressvejledning
Som uddannet stressvejleder tilbyder jeg professionel hjælp og støtte til at kortlægge stress, afhjælpe akutte stressreaktioner og stressforebygge.
Hver session er nøje tilpasset din livssituation og unikke behov, og min tilgang er baseret på den nyeste viden omkring stress, trivsel, arbejdsglæde og mental sundhed.
Mit mål er at skabe et rum, hvor du føler dig hørt, forstået og støttet i hver fase af din rejse mod et liv med mindre stress.
På denne side kan du læse om:
- Hvad er stressvejledning?
- Stressvejledning: Hvem, hvornår og hvor meget?
- Hvad kan stressvejledning hjælpe med?
- Hvordan foregår en typisk session?
- Hvordan finder jeg en god stressvejleder?
- Hvad koster stressvejledning?
- Ofte stillede spørgsmål om stress
Hvad er stressvejledning?
Stressvejledning er mere end bare en samtale; det er en transformerende proces, designet til at hjælpe dig med at forstå og håndtere de stressfaktorer, der påvirker dit liv.
Ved at kombinere professionel samtale med praktiske øvelser, tilbyder jeg en tilgang, der fokuserer på at opbygge strategier til forebyggelse og håndtering af stress.
Uanset om du står over for arbejdsrelateret stress, personlige udfordringer, eller hvis du bare søger efter måder at forbedre din generelle trivsel på, er min tilgang fokuseret på at hjælpe dig med at opnå varige forandringer.
Stressvejledning med mindfulness, natur og NADA
Som en del af min tilgang bringer jeg alle mine kompetencer i spil, så vi sammen kan identificere, hvad der er vigtigt for dig, og hvordan vi bedst kan arbejde med det. I den sammenhæng inkluderer jeg ofte elementer samt værktøjer fra mine andre uddannelser, såsom mindfulness og inddragelse af naturen.
Som en ekstra bonus tilbyder jeg også NADA i kombination med stressvejledning, og så er det op til dig om du ønsker vi taler imens nålene sidder i, eller om du vil bruge de 45 minutter på at være i ro og bare slappe af.
Mit samtalerum i min praksis på Prangervej 179 i Fredericia.
Jeg tilbyder også samtaler online eller som eksempelvis gåtur i naturen – alt efter hvad der passer dig bedst.
Stressvejledning: Hvem, hvornår og hvor meget?
Stressvejledning er for enhver, der føler sig påvirket af stress i deres liv, uanset omfanget.
Mange tror fejlagtigt, at stressvejledning kun er for dem, der står overfor overvældende og uudholdelig stress, men sandheden er, at tidlig intervention ofte kan forhindre, at mildere stress udvikler sig til mere alvorlige tilstande.
Stressvejledning er også relevant for dig, der ønsker at forebygge fremtidig stress ved at udvikle bedre håndteringsstrategier og en dybere forståelse af, hvordan man balancerer livets krav.
Det handler ikke kun om at håndtere stress, når det opstår, men også om at opbygge en robusthed, der gør dig bedre i stand til at navigere i fremtidige stressende situationer.
Overvej stressvejledning, når du begynder at mærke, at stress påvirker din daglige funktion, dit humør, dine relationer, eller din fysiske sundhed.
Hvis stress på nogen måde hæmmer din evne til at leve et fuldt og tilfredsstillende liv, er det et tegn på, at det er tid til at overveje stressvejledning.
Husk, det er et tegn på styrke, ikke svaghed, at søge hjælp til at håndtere stress.
Antallet af stressvejledningssessioner, du kan have brug for, afhænger af flere faktorer, herunder dybden af din stress, dine personlige mål, og hvor hurtigt du gør fremskridt mod disse mål.
Husk, at vejen til mindre stress og bedre velvære er en meget personlig rejse. Nogle kan opleve store forandringer hurtigt, mens det for andre kan være en mere gradvis proces.
Målet med stressvejledning er at tilbyde dig den støtte og de værktøjer, du har brug for, for at du kan opnå et mere afbalanceret og tilfredsstillende liv, uanset hvor mange sessioner det måtte kræve.
Hvad kan stressvejledning hjælpe med?
Stressvejledning kan bl.a. hjælpe dig på følgende måder:
Finde kilden til stress: Lær at genkende de specifikke faktorer i dit liv, der bidrager til din stress, så du kan begynde at arbejde med dem mere effektivt.
Udvikle håndteringsstrategier: Jeg vil guide dig i at udvikle personlige strategier og teknikker, der kan hjælpe dig med at håndtere stressende situationer, når de opstår, så du kan forblive rolig og fokuseret.
Forbedre selvindsigt: Gennem vejledningen vil du opnå dybere forståelse for dine egne reaktionsmønstre og grænser, hvilket er afgørende for at forebygge stress og udbrændthed.
Styrke din modstandsdygtighed: Lær at opbygge og vedligeholde en indre styrke, der gør dig bedre i stand til at håndtere fremtidige stressfaktorer uden at blive overvældet.
Fremme velvære og balance: Jeg støtter dig i at implementere sunde vaner og rutiner, der fremmer fysisk, mentalt og følelsesmæssigt velvære, hvilket er afgørende for en stressfri tilværelse.
Stressvejledning kan altså hjælpe med at skabe fundament for varige ændringer, der ikke kun hjælper dig med at håndtere stress nu, men også ruste dig til at møde fremtidige udfordringer med større ro og selvsikkerhed.
Hvordan foregår en typisk session?
En typisk session med mig som din stressvejleder er designet til at være både støttende og handlingsorienteret, med fokus på at adressere de unikke udfordringer, du står overfor.
Her er et overblik over, hvad en enkeltstående session på cirka 60 minutter kan indebære:
Introduktion: Med udgangspunkt i din historie taler vi om, hvad stress er. Vi ser på det, som stresser dig, hvilke stresssymptomer du har, og hvordan vi bedst får dig videre i dit stressforløb.
Værktøjer: Vi dykker ned i relevante værktøjer, der kan gavne dig. Dette kan være øvelser i mindfulness, vejrtrækningsøvelser, samt teknikker til prioritering og planlægning, som kan hjælpe dig med at håndtere din stress.
Anvendelse og praksis: Vi vil sammen gennemgå og øve de teknikker, som vil være gavnlige for dig, så du får en hands-on forståelse af, hvordan du kan integrere dem i din hverdag. Dette trin er afgørende for at sikre, at du forlader sessionen følelsesmæssigt udrustet til at håndtere dine stressorer.
Opsamling og afslutning: Mod slutningen af sessionen samler vi op på nøglepunkterne. Vi finder sammen et lille, første skridt, du kan tage/have fokus på, indtil vi ses igen. Hvis du blot kommer til en enkelt session, er mit mål, at du føler dig mere informeret, støttet og i stand til aktivt at arbejde med din stress.
Ovenstående er kun et udgangspunkt – for ingen to sessioner er ens, da vi altid tilpasser hver session til præcis det, du har brug for i øjeblikket.
Hvordan finder jeg en god stressvejleder?
Det er essentielt at finde en vejleder, du føler dig tryg ved og kan stole på.
Med min certificering og omfattende uddannelse inden for stresshåndtering, er mit mål at tilbyde et støttende og forstående miljø, hvor du kan føle dig tryg ved at dele og arbejde gennem dine udfordringer. Jeg vil være din partner i denne rejse, lytte uden at dømme, og tilbyde indsigt og strategier, der er tilpasset til netop dine behov.
Få en GRATIS uforpligtende introduktionssamtale
For mig er det vigtigt, at du føler dig tryg og velinformeret, før du forpligter dig til en session eller et længere forløb. Derfor tilbyder jeg en gratis, uforpligtende introduktionssamtale på 15 minutter.
I denne samtale har du mulighed for at vurdere vores kemi og vi kan sammen have en kort snak om, hvad du ønsker hjælp til. Her har du altså mulighed for at mærke efter, om du føler dig tryg ved mig som din vejleder, og om jeg er den rette til at støtte dig på din vej mod et liv med mindre stress.
Det er også vigtigt for mig at sikre, at du får den hjælp, der bedst matcher dine behov. Derfor vil jeg under vores forsamtale også vurdere, om dine udfordringer og mål kunne være bedre tjent med en anden form for støtte eller hjælp. Hvis det viser sig, at en anden type hjælp ville være mere passende for dig, vil jeg guide dig i retning af de ressourcer eller fagpersoner, der bedst kan imødekomme dine behov.
Hvis vi efter introduktionssamtalen beslutter, at vi er et godt match, aftaler vi et tidspunkt for din egentlige session.
Hvad koster stressvejledning?
Dit mentale velvære er en værdifuld ressource, og at investere i din velvære kan forbedre alle aspekter af dit liv. For at gøre det så enkelt som muligt for dig at tage skridtet mod et liv med mindre stress, tilbyder jeg både enkeltstående sessioner og forløb – begge tilpasset til dine behov.
Her en oversigt over mine priser på stressvejledning:
Uforpligtende forsamtale på 15 minutter: GRATIS
1 session på 60 minutter: 795 kr. inkl. moms.
Personligt forløb: Prisen for et forløb afhænger af antallet af sessioner og den samlede varighed, hvilket vi vil tilpasse til dine behov. Kontakt mig direkte for at aftale et forløb, der passer præcis til dig.
Ofte stillede spørgsmål om stress
Stress er et vidtrækkende og multifacetteret emne, som ikke kan gøres fuld retfærdighed i denne FAQ.
Her er dog tre hovedpunkter, der tilbyder et springbræt til yderligere forståelse af stressens natur:
1. Stress er ikke en sygdom: Det er en tilstand af belastning, som opstår når de krav, der stilles til os – enten fra vores omgivelser eller de krav, vi stiller til os selv – overstiger vores ressourcer og kapacitet til at håndtere dem.
2. Stress er en del af det menneskelige liv: Det er en naturlig reaktion på udfordringer, der indikerer en ubalance, vi bør reagere på. Det kan være en positiv drivkraft til at løse problemer, men ved vedvarende og overvældende stress kan det påvirke vores sundhed negativt.
3. Stress er ikke et tegn på svaghed: Det er en opfordring til at styrke vores ressourcer, sætte sunde grænser og søge støtte, når det er nødvendigt
Stress kan påvirke os på mange forskellige måder, og kan påvirke alt fra vores følelser og adfærd til vores krop og tanker.
Dens symptomer er ikke altid lette at genkende, fordi de varierer fra person til person. Jeg har også selv mærket stressens vægt på mine egne skuldre, men det jeg har oplevet, er ikke nødvendigvis det samme som du, eller nogen du kender, vil opleve.
Selvom vores erfaringer kan variere, er her nogle af de mest typiske måder, hvorpå stress manifesterer sig:
Tankemylder: Når stress tager over, kan det føles som om dit sind aldrig holder pause. En endeløs strøm af tanker, der kører i ring uden stop. Ofte kredser disse tanker om bekymringer, negative selvopfattelser og tvivl, såsom frygten for ikke at være god nok.
Søvnbesvær: Mange stressramte oplever, at deres søvn påvirkes. Det bliver sværere at falde i søvn, og søvnen bliver forstyrret, da adrenalin-niveauet stiger, og tankemylderet tager til.
Adfærdsændringer: Stress kan have en mærkbar effekt på, hvordan vi interagerer med verden omkring os. Måske har du selv følt det, eller måske har du observeret det hos en du kender: Personen, der plejede at være social og opsøgende, begynder stille at trække sig.
Koncentrations- og hukommelsesbesvær: Det sker for os alle, at vi fra tid til anden glemmer, hvor vi har lagt vores nøgler, eller hvad vi gik ind i et andet rum for at hente. Disse små forglemmelser er helt normale, men når de begynder at påvirke vores daglige liv, er det tid til at stoppe op og tage notits.
Stress er ikke bare stress og det er vigtigt at genkende de forskellige stresstyper for bedre at kunne håndtere dem.
Her er et kort overblik:
Akut stress: Den mest almindelige type, som kommer fra presset af nylige begivenheder eller forestående deadlines. Den er kortvarig og ofte håndterbar.
Episodisk akut stress: Når akut stress opstår hyppigt, kan det blive en del af vores daglige liv, hvilket kan føre til udmattelse og helbredsproblemer.
Kronisk stress: Dette sniger sig ind over tid og kan have dybtgående effekter på vores helbred, lykke og velvære. Det er stress, der føles uendelig og som om den aldrig vil forsvinde.
Der er faktisk en stresstype mere, som også fortjener vores opmærksomhed: Eustress eller sund stress.
Denne form for stress er en naturlig del af menneskets overlevelsesmekanismer. Det er en positiv, motiverende kraft, der faktisk kan forbedre vores ydeevne. Forestil dig det boost af energi og fokus, du oplever lige før en stor præsentation, en vigtig eksamen, eller deltager i en sportskonkurrence.
Den nøgleforskel, der gør stress sund, ligger i dens forbigående natur og dens evne til at inspirere os til handling, uden at overvælde os.
Så nej, stress er ikke altid usundt, MEN for meget af en god ting kan blive problematisk.
Stress bliver usundt, når vi over længere tid har haft for travlt uden tilstrækkelig mulighed for at hvile og komme til kræfter igen.
Forestil dig dine daglige stressniveauer som bølgetoppe: kortvarige øjeblikke, hvor stressniveauet stiger. Dette er normalt og forventeligt. Men når disse toppe bliver hyppige, længerevarende og en fast del af din dag, er det et problem. Når du konstant har travlt, og følelsen af at være overbelastet bliver din “nye normal”, er det et klart tegn på, at stressen er blevet usund.